Menu

Social
FERIȚI DE GER

Gerul din ultimele zile i-a trimis pe oamenii străzii din Buzău în adăpostul social al Primăriei. Deși capacitatea centrului este de 25 de paturi, peste 50 de persoane au petrecut noaptea în centrul de zi si de noapte. Între paturi sau chiar pe holuri au fost amplasate saltele pentru ca toți oamenii fără adăpost să aibă unde să înnopteze. Unii dintre beneficiari vin de bunăvoie, alții sunt aduși de echipajele de la Poliția Locală.

De cateva zile, mai ales pe timpul nopții, termometrele nu indica mai mult de -10 grade Celsius. Este si motivul pentru care oamenii străzii din Buzău au batut la usa Centrului de zi și de noapte al Primăriei si au cerut gazduire. Dacă unii dintre oamenii strazii s-au prezentat singuri la adăpostul Primăriei, ceilalți au fost aduşi de poliţiştii locali.

Conducerea Centrului de zi și de noapte pentru oamenii străzii din Buzău dă asigurări că, în zilele geroase, vor fi primiți fără excepție toți cei care cer să fie găzduiți. Beneficiarilor li se asigură cazarea și trei mese pe zi. Pe lângă o masă caldă si un adăpost, oamenii străzii primesc şi îngrijiri la Cabinetul medical din centru, sau chiar consiliere psihologică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>