Menu

Social
DECORAT DE AMERICANI

vlcsnap-2018-03-08-19h26m50s435

Militarul buzoian Mădălin Stoica, care şi-a pierdut viaţa în luna septembrie în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA. Distincția a fost acordată astăzi la Focșani, în cadrul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts”.

Distincţia „The Army Comendation Medal” a fost înmânată, astazi, la Focşani, soţiei sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts”, „în semn de recunoştinţă pentru serviciul excepţional desfăşurat în funcţia de sanitar în sprijinul misiunii Resolute Support”.

Mădălin Stoica a primit şi medalia „Non-Article 5” pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support” în Afganistan. Distinctiile au fost acordate in cadrul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”, la care au participat Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în Afganistan în perioada august 2017 – februarie 2018, au executat misiuni de asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane. De asemenea, militarii români au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

Sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica a decedat pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al Ministerului Apararii Nationale din anul 2002.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>