Menu

Social
RACLETA, UN ACCESORIU OBLIGATORIU

Vremea rea a adus fenomenul de freezing rain în jumătate de țară provocând probleme în trafic. Înainte însă de a pleca la drum, șoferii au avut de muncă minute bune, pentru a îndepărta stratul gros de gheață de pe mașini. Racleta a fost unul dintre accesoriile obligatorii pentru mașină.

Precipitaţiile abundente au imbracat orasele in alb, iar maşinile, drumurile şi copacii au fost acoperite cu un strat subţire de apă îngheţată. Temperaturile au scazut peste noapte la minus 4 grade iar ploaia care a cazut continuu s-a transformat instantaneu in gheata. Dimineata a fost de cosmar pentru soferii care trebuiau sa plece la serviciu.

Primul pas care trebuie facut in acesta situatie este dezghetarea uneia dintre portiere pentru a putea intra in masina si a o porni. Nu fortati usile pentru ca se pot rupe chederele. Solutia ar fi sa folositi un spray special pentru dezghetare, iar daca nu aveti unul puteti folosi lichid de parbriz special pentru iarna sau spirt. Turnati lichidul si asteptati sa-si faca efectul.

Atentie: nu folositi apa calda! Riscati sa se sparga geamurile sau sa sara vopseaua.

Folositi racleta doar pentru geamuri, nu si pentru caroserie. Riscati sa zgariati vopseaua. Cea mai simpla solutie pentru a scapa de bataile de cap cu curatarea parbrizului ar fi sa folositi o folie speciala care costa 1o-2o de lei. Gheata se formeaza deasupra ei, si in momentul in care o scoateti, parbrizul ramane curat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>