Menu

Cultural
PREMII DE EXCELENȚĂ LA PARIS

Ieri, în ultima zi a Salonului Cărții de la Paris, în cadrul unui  eveniment special, Institutul Cultural Român a acordat, în premieră, distincții de onoare unor personalități de origine română din Franța care au contribuit, prin toată activitatea lor, la promovarea valorilor culturale românești. Demersul reprezintă și o recunoaștere a prestigiului și excelenței conferite de implicarea acestor artiști și oameni de cultură în programele derulate de Institutul Cultural Român. Ca și în zilele anterioare, o echipă TV Sud-Est a participat la prestigioasa manifestare culturală internațională.

Evenimentul „Voyage en Francophonie”, a avut loc seara trecuta la Paris și a cuprins momente artistice susținute de pianista Dana Ciocârlie, actorul Nicolas Vaude și Corul Mikrokosmos. Cu această ocazie,  Institutul Cultural Român a acordat distincții de onoare unor  personalități ale culturii românești și franceze, Vladimir Cosma, Viorica Cortez, George Banu, Doina Lemny, Dana Ciocârlie, Vasile Șirli, Jacques-François l’Oiseleur des Longchamps, Louis Monier și Jean-Yves Conrad,  elite care prin întreaga lor activitate promovează valorile culturii Romaniei în lume. La inițiativa președintelui Institutului Cultural Român și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, distincțiile au fost însoțite de acordarea titlului de Ambasador Onorific al României și a pașaportului diplomatic.

Evenimentele din cadrul Salonului de Carte de la Paris și conexe, desfășurate între 16 și 19 martie 2018, s-au înscris în seria proiectelor derulate de Institutul Cultural Român în Anul Centenarului Marii Uniri și care au în centrul atenției românii de pretudindeni, din țară sau din diaspora deopotrivă. Standul național organizat de Institutul Cultural Român la Salonul cartii de la Paris s-a bucurat de numeroși vizitatori români și francezi și s-a aflat în topul celor mai atractive standuri, potrivit unui site francez, care îl așază chiar pe primul loc într-un clasament al tarilor si oraselor participante.

Timp de 4 zile, TVSAT MEDIA GROUP, prin postul de televiziune, TV Sud Est, a fost partener media al Institutului Cultural Roman la acest important eveniment cultural. TV Sud Est a deplasat in Franta o echipa completa care a transmis in cadrul jurnalelor de stiri, informatii si imagini de la Salonul cartii de la Paris. In cadrul acestui prestigios parteneriat cu Institutul Cultural Roman TVSAT MEDIA GROUP a realizat spotul de prezentare al Romaniei la Salonul Cartii de la Paris.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>