Menu

Cultural
MANIFESTĂRI LA CENTENAR

Manifestări de amploare dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România sunt programate și la Rm. Sărat! În perioada 22-23 martie, la Centrul Cultural va avea loc vernisajul unei expoziții de metaloplastie, un spectacol ,,Remember Cenaclul Flacăra,, cu Andrei Păunescu, dar și un simpozion științific. La manifestări participă academicieni, profesori universitari, istorici militari, invitați din Republica Moldova, Albania, Ucraina și Rusia. Cetățenii sunt invitați și ei, intrarea fiind liberă la toate evenimentele din program.

Primaria Municipiului Ramnicu Sarat, in parteneriat cu Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni  organizeaza saptamana aceasta simpozionul „Ramnicenii si Unirea cu Basarabia – Primul Centenar”. Pe 22 si 23 martei sunt programate ample manifestari care se vor desfasura la Centrul Cultural. Joi, de la ora 17.00, are loc vernisajul expozitiei lui Constantin Samoila, „Triada Unirii si Tripticul Romanismului”, iar de la ora 18.00 va incepe spectacolul ,,Remember Cenaclul Flacara,,.

Manifestarile vor continua si vineri. De la ora 9.30, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” se va oficia o slujba de pomenire pentru fauritorii unirii si un te deum, iar de la ora 10.00, la Centrul Cultural va avea loc un simpozion stiintific, la care sunt asteptati si oaspeti de peste hotare. Ramnicenii care vor sa ia parte la aceste manifestari sunt invitati sa vina la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, mai ales ca intrarea este libera.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>