Menu

Social
MULTE RĂCELI

Se schimbă vremea, crește numărul de pneumonii și viroze! O spun medicii de familie, la cabinetele cărora ajung zilnic tot mai mulți pacienți, în special copiii, vârstnici și cronici. Specialiștii spun că îmbolnăvirile sunt cauzate în special de fluctuațiile de temperatură specifice începutului de primăvară.

Primavara a adus o explozie de raceli si la Rm. Sarat. La cabinetele medicilor de familie ajung zilnic numerosi pacienti, care acuzau infectii acute ale cailor respiratorii, dar si pneumonii. Cei mai expusi racelilor sunt copiii cu varsta de pana la 14 ani, care au un sistem imunitar fragil, dar si varstnicii, care nu isi iau masuri de precautie atunci cand ies afara din case.

Potrivit specialistilor, vremea capricioasa este principala cauza a cresterii numarului de viroze si pneumonii, multi bolnavi confruntandu-se cu forme grave ale acestor afectiuni. Fluctuatiile de temperatura caracteristice inceputului de primavara sunt extreme de periculoase, mai ales in cazul unui organism slabit, dupa perioada de iarna. Racelile de primavara se anunta a fi un real pericol si in perioada urmatoare, iar medicii de familie le recomanda pacientilor  sa se prezinte mai intai la cabinetele lor, pentru a nu fi nevoiti sa astepte la camerele de garda ale spitalelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>