Menu

Administrativ
CETĂȚEAN DE ONOARE

Județul Buzău are un nou cetățean de onoare. Jean Pierre Van Der Meiren, inițiator al colaborării dintre județul Buzău și regiunea Flandra de Est din Belgia, a primit, astăzi distincția în cadrul ședinței Consiliului Județean. Considerat un „adevărat ambasador al Buzăului”, belgianul a fost promotorul și susținătorul finanțării Crucii Alb-Galbene din Buzău.

La începutul anului 1991, pe atunci viceprimar al orașului Oudenaarde din Flandra de Est, Belgia, Jean Pierre Van Der Meiren, a fost initiatorul înfrățirii orașului belgian cu municipiul Buzău, al cărui primar era inginerul Vasile Moraru. A fost una dintre primele înfrățiri realizate între orașe din România și alte localitati din Europa Occidentală. Ulterior, Pierre Van Der Meiren a devenit deputat în Parlamentul Flandrei de Est, poziție din care a ajutat județul Buzau, prin diferite proiecte. Peste două milioane de euro au alocat belgienii finanțării unor proiecte în domeniul medical, social și umanitar.

Pierre Van Der Meiren a fost si cel care înființat si sustinut finantarea Crucii Alb-Galbene din Buzău, serviciu de asistenta medicala la domiciliu. Pentru proiectele de parteneriat initiate cu Buzaul, Pierre Van Der Meiren a primit astazi titul de cetatean de onoare al judetului. Diploma, placheta și florile i-au fost oferite belgianului de catre șefii Consiliului Județean Buzău.

Pănă acum, Consiliul Județean Buzău a oferit 8 titluri de cetățean de onoare, din care 3 post-mortem.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>