Menu

Cultural
SESIUNE DE COMUNICĂRI

Eveniment important, în aceste zile, la Buzău dedicat Centenarului. Este vorba de sesiunea de comunicări sțiințifice ,,100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și rolul politicianului buzoian Alexandru Marghiloman”. La manifestare participă numeroși oameni de cultură, istorici dar și oficialități locale. Evenimentul aduce în actualitate aspecte importante de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Trecerea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, nu poate trece neobservata. Acesta este si subiectul sesiunii de comunicări științifice ,,100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și rolul politicianului buzoian Alexandru Marghiloman”. Evenimentul organizat la Buzău, timp de două zile, aduce in prim-plan atat importanta Centenarului, cat si una din marile personalităţi publice din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, buzoianul Alexandru Marghiloman.

Anul acesta, periodic, toate școlile și liceele din Buzău organizeaza „Ora de Istorie pentru Centenar”, intalniri ce fac parte dintr-un amplu program de sărbătorire a o sută de ani de la Marea Unire. Sesiunea de comunicări științifice dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este găzduită de  Consiliul Județean Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>