Menu

Administrativ
MODERNIZĂRI PE CREDIT

Incapabilă în ultimii doi ani să acceseze fonduri europene, conducerea Primăriei Buzău a ales să se împrumute! Municipalitatea a anunțat că a derulat procedurile pentru obținerea unui credit în valoare totală de 61,7 de milioane de lei, prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni. Cu acești bani, edilul Buzăului, Constantin Toma, dorește să reabiliteze câteva obiective din oraș. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru modernizarea fostului cinematograf Dacia, și nu pentru asfaltarea de străzi, așa cum ar fi normal. Reprezentantii PNL si PMP consideră că buzoienii nu trebuie împovărați și mai mult din cauza incapacității conducerii Primăriei de a accesa bani europeni.

Din iunie 2016 și până în prezent, Primăria Buzău nu a reușit sa acceseze măcar un singur euro din fondurile europene puse la dispoziție de către Uniunea Europeană pentru investiții în infrastrucură. In schimb, conducerea Primăriei Buzău a anunțat, zilele trecute, că intenționează să se împrumute cu  61,7 milioane de lei, prin emiterea unei emisiuni de obligațiuni către bănci, fonduri de investiții sau chiar persoane fizice. Fără a fi supus dezbaterii publice, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc luni. Decizia primarului PSD Constantin Toma este considerată inoportună de către reprezentanții partidelor din Opoziție.

Curios este faptul că din cei 61,7 milioane de lei luați cu împrumut, cei mai multi bani nu vor fi cheltuiti pentru asfaltarea de străzi, capitol unde Buzăul stă foarte prost, ci pentru reabilitarea unui fost cinematograf. 16,5 milioane de lei este suma prevăzută pentru a fi cheltuită pentru reabilitarea Cinematografului Dacia din centrul municipiului, obiectiv care fusese întreținut în mod corespunzător de către fostul proprietar.

Prin proiectul menționat Primaria Buzau propune contractarea și garantarea cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne prin emisiune de obligațiuni municipale, în sumă de maxim 61.790.331 de lei.  Primăria va răscumpăra obligațiunile într-o perioadă între 10 și 20 de ani, plătind însă o dobândă de 5 la sută.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>