Menu

Social
DRUMURI ÎNCHISE DE VISCOL

A fost nevoie doar de câteva ore pentru ca viscolul care s-a abătut cu furie asupra județului Buzău să închidă total trei drumuri naționale încă de dimineață. Dacă pe drumurile Râmnicu Sărat – Brăila, Buzău-Ialomița și Buzău-Mizil, circulația vehiculelor a fost închisă complet, pe șoseaua care leagă Buzăul de Brăila au fost impuse restricții doar pentru vehicule cu tonaj mai mare de 3,5 tone. Ulterior, pe drumul dintre Buzău și Ploiești au fost impuse restricții doar pentru TIR-uri.

Din cauza viscolului puternic Drumul Național 2 Costești-Slobozia a fost închis circulației inca de la ora 9.30. Echipajele de politie n-au mai permis masinilor sa se deplaseze către  destinațiile dorite, iar șoferii au făcut cale-ntoarsă. De asemenea, pe  Drumul Național 1B- Buzău-Mizil și pe Drumul National 10 Buzău – Brașov, din cauza ninsorii abundente, s-a impus restricție pentru circulația autovehiculelor  cu masa mai mare 7.5 tone. Viscolul a creat probleme de trafic si in municipiul Buzău iar pe străduţele adiacente, maşinile parcate pe trotuar i-au obligat pe pietoni să meargă pe carosabil.

Si Drumul National 22, care leaga Rm. Sarat de Braila a fost inchis dimineata din cauza viscolului. Ninsoarea abundenta, dar si vantul puternic au redus vizibilitatea, iar soferii care voiau sa ajunga in localitatile limitrofe au fost intorsi din drum de politisti. Cei care au vrut sa ajunga totusi la destinatia propusa au trebuit sa mearga pe jos. Mai multe utilaje de deszapezire au actionat astazi pe Drumul National 22, care leaga Rm. Sarat de Braila, pentru a indeparta zapada. Din cauza zapezii viscolite, munca lor aproape ca nu se cunoastea.

In județul Buzău, forțele de ordine ale Ministerului de Interne  au acționat de dimneata cu peste 120 de jandarmi, 328 de polițiști, 168 de mașini, 9 autovehicule în serviciu și alte 27 în rezervă. Totodată, 110 pompieri, cu 25 de autospeciale sunt pregătiți să intervină, pana cand situatia va reintra in normal.

Din cauza ninsorilor şi viscolului, cursurile şcolare au fost  suspendate astazi in 39 de localitati din judetul Buzau.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>