Menu

Cultural
MANIFESTĂRI DEDICATE CENTENARULUI

Manifestări de amploare dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au avut loc și la Rm. Sărat! Seara trecută, Centrul Cultural a găzduit vernisajul unei expoziții de metaloplastie, unică în țară. Andrei Păunescu a urcat apoi pe scenă într-un spectacol ,,Remember Cenaclul Flacăra,, care a emoționat publicul numeros. Astăzi, în cadrul unui simpozion științific la care au participat invitați din Republica Moldova, Albania, Ucraina și Rusia, Rm. Sărat s-a unit simbolic cu Republica Moldova.

Primaria Municipiului Ramnicu Sarat, in parteneriat cu Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni  a organizat astazi simpozionul „Ramnicenii si Unirea cu Basarabia – Primul Centenar”. Manifestarile dedicate Centenarului au debutat seara trecuta, la Centrul Cultural, cu vernisajul unei expozitii de metaloplastie, unice in tara,  „Triada Unirii si Tripticul Romanismului”, autor Constantin Samoila. Tot seara trecuta, sala de spectacole a Centrului Cultural a devenit neincapatoare la inceperea spectacolului ,,Remember Cenaclul Flacara,, sustinut de Andrei Paunescu. La evenimente au participat autoritati, consilieri locali, primari din localitatile limitrofe municipiului si senatorul PSD, Liliana Sbirnea.

Manifestarile au continuat si astazi. La biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost oficiat o slujba de pomenire pentru fauritorii unirii si te deum, iar la Centrul Cultural a avut loc un simpozion stiintific, la care au participat si oaspeti de peste hotare. In deschiderea acestui eveniment, primarul Sorin Cîrjan a dat citire Declarației de Unire a Municipiului Rm. Sărat cu Republica Moldova, semnată de consilierii locali și viceprimarul municipiului, în anul Centenarului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>