Menu

Sport
MARATONUL NISIPULUI

Stațiunea Mamaia s-a transformat în weekend în capitala europeană a sportului. O mie de alergători au luat startul la Maratonul Nisipului, cea mai mare competiție de acest gen din Europa. Întrecerea s-a desfășurat pe 4 probe: 5km, 10km, maraton și semi-maraton , iar la final câștigătorii au primit din partea organizatorilor premii în bani și echipamente sportive.

Anul acesta sezonul estival la mare a debutat mai devreme,  cu o alergare. Mai exact,  cu startul celei de-a patra editii a Maratonului Nisipului, o competitie despre care spun organizatorii ca este  unica in Europa pentru ca intrecerea de anduranta se desfasoara integral pe nisip. Peste 1000 de atleți din 8 țări s-au înscris la competiția împărțită în probe pe distranțe de 42, 21,10 si 5 km la care se adauga si un cros numit „Family Run” de aproximativ 1 km.

Chiar daca distanta parcursa nu a fost foarte mare , gradul de dificultate a fost unul ridicat. Este mult mai dificil si uneori chiar periculos sa alergi pe nisip. O recunosc chiar sportivii,  iar un exemplu in acest sens sunt si primii care au trecut linia de sosire. De departe, revelatia acestei editii a fost un constantean de 7o de ani (TC 11:46) care a facut senzatie printre participanti si spectatori. Nu-si arata varsta, si este al treilea an cand vine la Maratonul Nisipului. A alergat fara probleme cursa de 5 kilometri pe nisip.

Valoarea insumata a premiilor a deposit anul acesta,  46 de mii de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>