Menu

Social
FACILITĂȚI PENTRU DEȚINUȚI

puscarie-5Deținuții fără familie ar putea primi îmbrăcăminte, medicamente, masă caldă și adăpost timp de 3 luni de la eliberarea din penitenciar.

Așa prevede un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PNL și PSD. Inițiativa se adaugă propunerii ministrului Justiției de a despăgubi deținuții care au stat în condiții improprii. Sumele ar fi între 3 și 5 euro pe zi. Sindicaliștii din penitenciare se întreabă insa dacă statul român are bani pentru aceste inițiative legislative. Ei estimează că numai propunerea ministrului Justiției de a despăgubi deținuții care au stat în condiții improprii între 2012 și 2017 ar putea costa statul până la jumătate de miliard de euro.

CEDO a cerut României să îmbunătățească condițiile din penitenciare sau să îi despăgubească pe deținuți după ce mulți dintre au dat statul în judecată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>