Menu

Social
DUNĂREA, LA COTA DE INUNDAȚIE

Dunărea a depăşit de două zile, pe sectorul brăilean, cota de inundaţie de 610 centimetri, iar prognozele anunţă o creştere şi în următoarele zile, până la sfârşitul săptămânii, urmată de un trend descrescător. Astăzi, măsurătorile au înregistrat o cotă de 622 de cm, cu un debit de 12.720 mc/s si au aparut deja infiltrații pe unele sectoare de dig.

Cota de inundație a fost depășită de două zile la Brăila, azi valorile înregistrate indicand o cotă de 622 de cm, cu un debit de 12.720 mc/s. Totodată, în unele zone au aparut infiltrații in diguri, care sunt monitorizate de către autorități.

Conform informațiilor oferite de conducere SGA Brăila, situaţia pare a fi sub control în zona Stăncuţa, unde digurile sunt străbătute de o reţea de galerii săpate de bursuci. Apariţia acestor galerii a fost semnalată în urmă cu circa trei ani. Angajaţii SGA au astupat în repetate rânduri găurile din corpul digului, încercându-se inclusiv îndepărtarea bursucilor, însă animalele au revenit în zonă, atrase din câte se pare de orezăriile care funcţionează aici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>