Menu

Administrativ
O NOUĂ SCUMPIRE A GUNOIULUI

De la 1 aprilie, buzoienii vor plăti mai mult pentru gunoiul menajer colectat de RER Ecologic Service. Hotărârea a fost luată în ultima şedinţă a Consiliului Local Buzău şi au fost discuții aprinse. Mai mulți consilieri au contestat vehement decizia de majorare solicitată de operatorul de salubrizare, însă votul consilierilor PSD-ALDE a fost decisiv.

RER Ecologic Service Buzău îi va taxa în plus pe buzoieni pentru ridicarea gunoiului menajer. De la 1 aprilie, ei vor plăti cu 50 de bani de persoană mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Decizia a fost luată în ultima ședință a Consiliului Local Buzău şi a stârnit reacții vehemente din partea unor consilieri ai Opoziției. Aceștia găsesc total nejustificată această majorare, în condițiile în care, și așa, la Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este printre cele mai mari din țară.

Conducerea RER Ecologic Buzău susţine că prin tariful practicat la Buzău se amortizează investițiile mari făcute în ultimii ani în municipiu. Mai mult, conducerea operatorului de salubrizare anunță că până la sfârșitul anului, sunt programate alte majorări ale tarifelor de salubrizare, în funcție de creșterea ratei de inflație. Deși cere insistent ieftinirea prețului apei potabile, edilul Constantin Toma nu se arată la fel de deranjat că la Buzău, tarifele pentru ridicarea gunoiului sunt printre cele mai mari din țară.

RER Ecologic Buzău va modifica de la 1 aprilie și tariful pentru rdicarea gunoiului menajer în cazul persoanelor juridice. Astfel, de la 1 aprilie, tariful se va majora de la 237,61 de lei pe tonă, la 291,9 lei pe tonă.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>