Menu

Educatie
LA UN PAS DE DEMITERE

Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău este, din nou, la un pas să fie demisă. Ultimele calificative “nesatisfăcător”,  obţinute de cele trei şefe ale învăţământului buzoian nu diferă de primele şi impun demiterea. Şefa Inspectoratului Şcolar Buzău, Florina Stoian, adjunct sa, Daniela Palcău dar şi alţi şefi din zece inspectorate şcolare au depus deja o plângere la DNA, îndreptată împotriva a şase funcţionari din Ministerul Educaţiei şi a unui secretar de stat, pe care îi acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Scandalul calificativelor de la Inspectoratul Școlar Buzău, prin care cele trei şefe ale învăţământului din judeţ ar putea fi demise, continuă. După ce la începutul lunii martie Ministerul Educației recunoscuse că au existat vicii de procedură la prima evaluare a șefelor învățământului buzoian și că va căuta vinovații, acelaşi Minister a evaluat de curând, din nou, activitatea celor trei inspectoare. Astfel, toată conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău, adică Florina Stoian, Nela Wamsiedel  și Daniela Palcău – a primit din nou calificativul ,,nesatisfăcător”, același pe care l-au contestat de altfel, în urma primelor verificări făcute de Ministerul Educației.

Acest calificativ echivalează cu demiterea celor trei inspectoare din fruntea învățământului buzoian. Chiar înainte să afle deznodământul contestaţiei, şefa Inspectoratului Şcolar Buzău, Florina Stoian, adjunct sa, Daniela Palcău şi alţi şefi din zece inspectorate şcolare au depus o plângere la DNA, îndreptată împotriva a şase funcţionari din Ministerul Educaţiei şi a unui secretar de stat, pe care îi acuză de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău consideră că nu este exclus ca noile calificative să vină ca urmare a acestei reclamații.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>