Menu

Social
ANTRENAMENTE CU MILITARII TURCI

Începând de astăzi, Forțele Navale Române se antrenează în comun cu militarii din Turcia. Două nave turcești sunt deja de 2 zile în țara noastră, iar astăzi au ieșit în larg pentru manevre militare comune. Populația civilă a avut permisiunea să urce la bordul lor și să le viziteze.

Fregata TGC „Bartin” și nava purtătoare de rachete „Kalkan” au poposit timp de trei zile in Portul Constanța. Doua nave militare romanesti li se vor alatura in cadrul exercitiului multinational „Steaua de mare” . Este vorba de corveta „contraamiral Horia Măcelariu” și nava purtătoare de rachete „Lăstunul”.

„Cele doua nave militare turcesti participa la exercitiul Sea Star 2018. Prima parte a exercitiului s-a incheat, acum urmeaza vizita in porturi; vom vizita porturi din Georgia, Bulgaria si Ucraina. La plecarea din portul Constanta  cele doua nave militare si militarii turci vor desfasura un exercitiu comun”

Cele doua nave turcesti si-au deschis portile pentru populatia civila si zeci de constanteni curiosi au urcat la bordul lor. De departe cei mai interesati sa descopere tainele celor doua nave turcesti au fost copiii. Antrenamentele desfasurate in comun de fortele navale romane si cele turce urmaresc dezvoltarea abilităților și a capabilităților operaționale ale echipajelor navelor participante, creșterea nivelului de pregătire pentru luptă, precum și contribuția la menținerea securității maritime în Marea Neagră. La exercitiu mai participa Forţele Aeriene Turce şi a Garda de Coastă din Turcia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>