Menu

Social
AU PUS STĂPÂNIRE PE BUCĂTĂRII

Doar 2 zile au mai rămas până la marea sărbătoare a Paștelui, iar românii se pregătesc să o întâmpine așa cum se cuvine. Gospodinele au pus stăpânire pe bucătării, iar bărbații au mers să aleagă mielul pentru sacrificat încă de dimineață.

Odata ales,  mielul este sacrificat, jupuit, curatat si portionat,  iar in cele din urma ia drumul bucatariilor, acolo unde este asteptat de gospodinele pregatite cu retete care mai de care mai savuroase. In unele zone insa de friptura de miel tot barbatii se ocupa. Intre timp, doamna casei a vopsit ouale,  iar acum pregateste cozonacii. Mai intai se framanta aluatul si separat se face umplutura care poate sa contina dupa gust, cacao, rahat sau stafide.

Pasca este si ea sfanta si nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Retetele variaza si ele in functie de zonele tarii. Intre timp friptura de miel s-a rumenit si este gata sa fie pusa pe platou. Cozonacii s-au copt si ei. Sunt scosi aburind din cuptor. La fel si pasca dar si alte delicatese pe care gospodinele le pregatesc pentru sarbatori.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>