Menu

Social
MIDII, ÎN LOC DE MIEL

De Paște când toată lumea a pregătit miel, ouă și munți de cozonaci, un bucătar de la malul mării s-a gândit la ceva mai ușor și exotic : și-a așteptat oaspeții pe plajă cu scoici proaspete în stil franțuzesc făcute la foc, direct pe plajă ! Constănțeanul s-a gândit că doar în felul acesta poate da Paștelui savoarea locală care să-l diferențieze de ceilalți confrați din țară, iar ideea a prins de minune. Clienții s-au declarat surprinși și încântați.

Constantin Negoiţă si-a pregatit de la primele ore ale diminetii ustensilele de gatit pe care le-a scos din bucataria restaurantului , direct pe plaja. A adus lemne, le-a dat foc,  a pus proţapul si ceaunul,  iar cand primii vizitatori au inceput sa apara, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum sa rezisti unui asemenea show fara sa ti se faca pofta ; e practic imposibil sa rezisti aromelor mediteraneene care ies din ceaunul urias ce fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, insa in realitate foarte ieftin si usor de gatit. Un rasfat culinar de care te poti bucura rapid, pentru ca nu dureaza mult pana sunt gata. Fiecare bucatar insa, are reteta lui proprie.

Daca gatiti scoici acasa sa le curatati foarte bine, sa folositi ingrediente aromate si sa nu le aruncati direct in tigaie. Inainte de asta, caliti niste ceapa, usturoi sau ghimbir care vor servi drept baza pentru sosul in care se vor scalda midiile. Alt sfat : folositi un capac neaparat altfel toate aromele se pierd in aer

Ideea bucatarului din nordul statiunii Mamaia a fost inedita, dar mai ales sanatoasa. Fructele de mare n-au colesterol si nici nu sunt grele precum carnea de miel. Midiile se gatesc perfect cu aburii care ies din lichidul in care sunt scaldate, asa ca nu ridicati imediat capacul – lasati-le sa stea acoperite macar patru minute, pana se deschid. In cele din urma, puneti vinul si verdeata.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>