Menu

Social
SOLUȚII PENTRU CALVARUL DE LA POD

Se anunță luni de calvar pentru șoferii care vor să tranziteze podul de la Mărăcineni peste râul Buzău pentru a ajunge în Moldova sau Muntenia. Podul nou a intrat în reabilitare de astăzi pentru a prelua tot traficul în momentul când se va lucra intens la celălalt pod, metalic, care necesită lucrări ample de consolidare. Zilele următoare vor fi montate semafoare atât la cele două capete ale podului, cât și în zona mall-urilor, cu scopul fluidizării circulației.

În această dimineață, au debutat lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, care face legatura intre Bucuresti si Moldova. Nu este vorba insa despre podul metalic, cel vizat de ample lucrări de consolidare, ci despre cel nou, care va fi pregătit pentru a prelua întreg traficul rutier. Pentru început, constructorii vor executa lucrări la rostul de dilatație de pe banda întâi, astfel că pe sensul Buzău – Râmnicu Sărat se va circula doar pe o bandă.

Pentru a se pune la punct ultimele detalii legate de demararea lucrărilor la podul metalic de la Maracineni, la Buzău este așteptată o delegație din care vor face parte membri de vârf ai Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pe lângă situația critică de la podul Mărăcineni, vor fi aduse în discuție și alte probleme legate de infrastructura rutieră din județul Buzau.

In zilele următoare, Politia Rutiera va reconfigura zonele rutiere de la cele două capete ale podului de la Maracineni și din zona mall-urilor din Buzau, cu scopul fluidizării circulației. Politistii vor monta semafoare la ambele capete ale podului și vor muta treceri de pietoni din zona mall-urilor. De asemenea, podul va fi iluminat după lasarea întunericului, pentru a se lucra la obiectiv și pe timpul nopții.

Autoritățile au în vedere si o eventual montare temporara a unui pod de pontoane peste raul Buzau, in zona Maracineni, aspect care va fi hotărât după discuții cu cei din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările la podul metalic de la Mărăcineni vor dura 4 luni și, în tot acest timp, polițiștii de la Rutieră vor fi mobilizați în zonă, pentru a dirija circulația.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>