Menu

Social
ATENȚIE LA OUĂ!

ouaOuăle roșii, rămase de la Paște, trebuie consumate în cel mult o săptămână. O spun medicii, care ne îndeamnă să nu facem abuz de aceste alimente, care pe care avem tendința să le păstrăm o perioadă lungă în frigider. În cazul în care consumăm ouă fierte mai vechi riscăm să ne alegem cu intoxicații.

După Paște, multe gospodine au inca în frigider ouăle înroșite, inca din Joia Mare. Medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate bune pentru consum un timp îndelungat. Daca ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, durata de păstrare a celor fierte scade considerabil. Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, motiv pentru care medicii ne indeamna sa le consumam cu atentie si moderatie.

Medicii ne indeamna ca in aceste zile sa revenim la meniul obisnuit, fara a mai consuma alimentele ramase de la masa de Paste. Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete, pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă.  Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>