Menu

Social
MIEI MULȚI SACRIFICAȚI

Au fost sacrificati mai mulţi miei de Paști, la Buzău, chiar daca sărbătorile au picat în acest an mult mai devreme. Potrivit reprezentaților Direcției Sanitar-Verinare Buzău, de Paşti, în judeţ, au fost tăiaţi 33.000 de miei, cu 7.000 mai multi decât anul trecut. Crescătorii de oi au avut însă şi o mare nemulțumire: în Piața Centrală din Buzău au fost amenajate prea putine spații pentru vânzarea mieilor.

33.000  de miei au fost sacrificati anul acesta în județul Buzău, de Paşte, cu 7.000 mai multi decât anul trecut. Chiar dacă sărbătorile au căzut mult mai devreme, mieii au fost cu duiumul, iar vânzările pe măsura așteptărilor. Crescătorii de oi din judeţ au avut însă şi o mare nemulțumire: numărul insuficient de spații amenajate pentru vânzarea mieilor. Cel puțin în Piața Centrală din Buzău, crescătorii n-au avut unde să-și vândă marfa, iar condițile au fost improprii.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare din Buzău nu s-au confruntat în acest an cu probleme majore. Toți mieii au fost tăiați respectând normele în vigoare, iar crescătorii au avut asupra lor certificatele medicale veterinare aferente.

De Paşte, la Buzău, kilogramul de carne de miel s-a vandut cu cel puțin 20 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>