Menu

Social
ȘTERS DE PE LISTA CROAZIERELOR

Navele străine de pasageri au şters portul Constanţa de pe lista croazierelor. Cu ani în urmă cheiurile românești de la Marea Neagră înregistrau record după record în privința turiștilor sosiți la noi în țară, însă pentru 2018 nu este planificată nicio navă maritimă cu destinația Constanța. Doar câteva nave mici fluviale care vin pe Dunăre au mai ajuns la noi, cu turiști puțini și destul de rar.

River Adagio a plecat in urma cu o saptamana din Budapesta, si a facut escala in principalele porturi dunarene pana sa ajunga la destinatie. Are la bord 150 de turisti americani care au ajuns vineri la cheu. N-au nici cea mai vaga idee ce vor face pe durata escalei in tara noastra, insa se bazeaza pe ghizii locali care sa-i distreze cat mai bine. Pasagerele fluviale precum River Adagio aduc in general turisti putini care nu cheltuie mult. Adevarata mina de aur pentru Constanta o reprezinta uriasele pasagere transoceanice, care nu mai ajung de anul acesta la noi. Niciuna nu are in program portul Constanta.

În anul 2013, navele de pasageri care au vizitat portul Constanţa au adus 54 de mii de pasageri. În anul următor, traficul de croazieră a atins un vârf istoric, de 70 de mii de pasageri. Apoi, turismul de croazieră de la Marea Neagră a încasat prima lovitură. Ocuparea Crimeei de către Rusia şi prezenţa unor importante forţe navale în regiune a făcut ca 69% din croazierele maritime programate pentru 2015 să fie anulate. Astfel că anul s-a încheiat cu un bilanţ dezamăgitor: doar 36 de vizite ale navelor de croazieră cu 35.000 turişti la bord.Anul 2o15 s-a încheiat cu un bilanţ dezamăgitor: doar 36 de vizite ale navelor de croazieră cu 35.000 turişti la bord.

Dar lovitura de graţie urma să o dea terorismul. Atentatele sângeroase din Turcia au făcut ca Marea Neagră să fie ştearsă de pe listele croazierelor. Astfel că, în 2016, portul Constanţa a mai primit doar 14 vizite ale navelor de pasageri, iar numărul turiştilor a coborât la 8.632 de persoane.

In 2o18 am ajuns la minim : zero nave maritime pentru Portul Constanta. Iar viitorul nu are nicio veste buna, deocamdata.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>