Menu

Social
TOPOR VECHI DE 3500 DE ANI

A găsit, din întâmplare, într-o pădure un topor vechi de 3500 de ani. Este descoperirea unui bărbat din orașul Băicoi, Prahova, pasionat de căutările cu detectorul de metale. Deși până acum nu a descoperit decât capace de bere, într-un final, a venit și răsplata. Acum obiectul a ajuns în Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, unde va sta la loc de cinste. Și conducerea localității devenită acum vedetă speră că locul să fie atestat acum, chiar de când datează și obiectul de artă.

La cei 37 de ani, Catalin Dumitran se poate considera norocos. Abia si-a achizitionat un detector de metale si cand se astepta mai putin a facut o descoperire istorica. S-a apucat sa sape cu grija pana ce a dat de un obiect din bronz. Din acel moment a fost sigur ca nu este orice fel de descoperire.

Iar edilul localitatii Baicoi a demarat pe loc formalitatile, pentru a fi dus intr-un muzeu. Obiectul din bronz a ajuns la Directia de Patrimoniu, iar apoi dupa ce s-au intocmit formalitatile necesare, a fost dus la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova. Un astfel de obiect odata descoperit trebuie tratat cu maxima delicatete. De regula, arheologii sunt cei care stiu cel mai bine cum trebuie extras din pamant.

Pasionatul de comori ascunse in pamant spune ca a reusit sa ii faca curiosi si pe cei apropiati, iar el cu mai mare sarguinta va incerca sa exploreze pamantul, in cautarea patrimoniului national, de care sa fie mandru ca prin intermediul lui va ajunge sa fie vazut de o lume intreaga.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>