Menu

Social
CU ÎNTÂRZIERE ȘI MAI SCUMPE

Legumele românești vor apărea cu întârziere pe piață, iar prețul va fi dublu. O spun chiar legumicultorii prahoveni, care spun că anul acesta vremea le-a fost potrivnică. Dacă anul trecut acum se culegea prima recoltă de castraveți, acum abia se plantează răsadurile. Cum trufandalele de solar se lasă așteptate, legumicultorii preconizează și o explozie a prețurilor.

La Balta Doamnei, în Prahova, nu există gospodar care să nu trăiască din vânzarea legumelor de solar. Vremea rece și zăpada de acum câteva săptămâni, le-au dat planurile peste cap localnicilor. Nu s-a putut planta nimic cât a fost frig, abia acum fiind puse răsadurile în solarii. Întârzierea înseamnă pagubă pentru legumicultori. În alți ani la mijlocul lui aprilie se recoltau primele trufandale de roșii și castraveți.

Și pentru că se va recolta mai târziu față de alți ani, și prețurile vor fi diferite. Dacă anul trecut primele roșii de la Balta Doamnei se vindeau cu 5 lei, anul acesta se vorbește de un preț de 15 sau 17 lei pe kilogram. Până vor ieși primele legume românești din solariile de la Balta Doamnei, în piețele din Ploiești găsești roșii și castraveți din Spania sau Italia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>