Menu

Social
DELTA, FUGA ÎN NATURĂ DE 1 MAI

Din sărbătoarea muncitorească de odinioară a rămas doar plăcerea ieşirii la iarbă verde, deoarece 1 Mai coincide cu deschiderea oficială a sezonului estival. Delta Dunării e în topul destinațiilor de fugă în natură, mai ales acum când vremea este perfectă: oamenii deltei pregătesc de zor resorturile, hotelurile și pensiunile, ca să-și aștepte oaspeții în minivacanța de 1 Mai.

Delta Dunării se întinde pe o suprafață de 4152 de kilometri pătrați; este cea mai mare rezervație umedă din Europa. Toate localitățile sunt frumoase, mici și pline de farmec care acum,  sunt gata să-și primeasca turiștii de 1 Mai. Tarifele sunt intre 7 si 8 sute de lei de persoana. O minivacanța în Delta Dunării fără excursii cu barca pe canale și pe lacuri, este de neconceput. Nu-i de ajuns doar ca să ajungi aici și gata, bifezi Delta Dunării ca și vizitată. Chiar dacă stai mult sau puțin in Deltă, e bine să pui deoparte câțiva bănuți măcar pentru o excursie cu barca.

Când vii în Deltă, cel mai bine e să ai și relaxare, și plimbări pe canale, și pește la masă ori fotografii de efect cu răsărituri și apusuri de vis. Dacă ai câte puțin din toate ești un turist fericit și sigur vei mai reveni. Daca 1 Mai in toata țara  înseamnă mici și bere din greu, 4 zile și 4 nopți,  Delta Dunarii face opinie separată, pentru că aici peștele e rege pe toate mesele. Nu degeaba se spune că în Delta poți să mănânci pește „cât să-ți ajungă pentru tot anul.

Primăvara e cel mai bun anotimp pentru o vizită în Delta Dunării. Nu există țânțari și poți să te plimbi pe absolut toate canalele. Pădurile inundate freamătă de viață, iar peștii uriași intră în zonele de apă mică, ca să-și depună icrele. Delta Dunării este un loc al superlativelor iar un 1 Mai în stil lipovenesc poate deveni un sejur de colecție pentru mulți dintre noi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>