Menu

Politic
PRIMAR CONDAMNAT

boscodeala_231760     Primarulul Buzaului Constantin Boşcodeală a fost condamnat astazi la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gloria. Instanţa Tribunalului Brașov l-a condamnat pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA.

Magistraţii de la Judecătoria Braşov care au pronunţat astazi sentinţa, l-au condamnat pe Boşcodeală la 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune de abuz în serviciu. Instanţa a decis ca primarul Constanhtin Boscodeala să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani de închisoare, cea mai grea la care se adugă un spor de 1 an, în total 5 ani.

Pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Imediat după condamnare, primarul Constantin Boşcodeală a declarat că pedeapsa i se pare nedreaptăşi că va declara recurs la Curtea de Apel Braşov. Deşi sentinţa nu este definitivă, el îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al PSD Buzău. În acelaşi timp, edilul se gândeşte să se suspende din funcţia de primar al municipiului până la o sentinţă finală în dosar.

În dosarul Gloria, Constantin Boșcodeală a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, pentru că, timp de șase ani, ar fi acordat unor asociații sportive, printre care și Fotbal Club Gloria Buzău, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-ar fi asigurat folosința gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău.
Averea lui Constantin Boscodeala consta intr-o casa, in cartierul Orizont, din Buzau, doua apartamente, de asemenea in municipiul Buzau, o casa de vacanta la Navodari, in zona Mamaia, aproape 250 de hectare de teren agricol in localitatea buzoiana Amaru, padure in localitatea Stalpu si pasune in Merei, si un autoturism marca BMW.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>