Menu

Social
SALVAT DE MEDICI

vlcsnap-2015-02-10-17h26m40s193    Caz terifiant la Constanta. Un bebeluş de o lună a fost adus de mama sa în Urgenţa Spitalului Judeţean, într-o stare greu de imaginat- extrem de slab, grav bolnav si cu multe rani pe corp. Din fericire, doctorii au reuşit să îl salveze, iar acum micuţul a luat în greutate. Când va fi externat, va fi dat în grija unui asistent maternal. Acasă mama mai are opt copii.

Bebelușul s-a născut, înainte de termen, în decembrie și este al 9-lea copil al familiei Amet din localitatea Lumina. Nu a fost declarat la starea civilă, așa că nu are un nume. La scurt timp după externare a fost adus la Spitalul Județean Constanța într-o stare deplorabilă. Când l-au văzut, medicii s-au îngrozit. Era numai piele și os, cântărea doar 2 kilograme și 2 sute de grame și era plin de răni pe corp. În plus, pe față avea o leziune care părea a fi o mușcătură. Ca și cum nu ar fi de ajuns, o infecție la organele interne îi măcinau trupul firav. Doctorii spun că de mult nu le-a mai fost dat să vadă un asemenea copil neîngrijit și nemâncat. Bebelușul a fost adus în Urgență de mama lui, acum o luna, dar de atunci nimeni nu s-a mai interesat de el. După ce micuțul a ajuns în grija specialiștilor, mama lui a plecat imediat acasă la ceilalți opt copii. Între timp, cadrele medicale au făcut tot ce le-a stat în putință să-l salveze pe micuț. Și au reușit. Rănile de pe corp s-au vindecat și a luat un kilogram în greutate.
Revoltate de starea în care a fost adus la spital, cadrele medicale au sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Constanța.

Mama bebelușului spune că nu vrea să renunțe la el sub nicio formă și susține că a avut grijă de băiețel cum a putut mai bine.

Soarta nu este mai blândă nici cu ceilalți copii. Trăiesc toți într-o singură cameră, sunt flămânzi și murdari și niciunul nu merge la școală. Primăria din Lumina cunoaște situația acestei familii și a sprijinit-o cu alimente și consiliere, însă nu poate face mai mult.
Toată responsabilitatea cade pe umerii mamei care nu este în stare să își crească micuții. Tatăl copiilor a plecat la muncă în Italia, dar a fost închis pentru furt. Pentru că situația este dramatică, medicii se tem că și ceilalți frați pot avea soarta băiețelului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>