Menu

Social
DEZINTERESAȚI DE SLUJBE

Românii fug de muncă. Dovadă dezinteresul arătat astăzi de şomerii care s-au prezentat la bursa generală a locurilor de muncă. La Buzău, peste 700 de persoane au participat la bursa de job-uri, însă mulți șomeri au demonstrate că preferă mai degrabă ajutoarele sociale de la stat sau indeminizațiile de șomaj decât o slujbă. La nivel național, peste 7 milioane de români sunt dependenţi de ajutoarele sociale, iar unii dintre ei nici măcar nu le merită.

Sute someri din Buzau s-au prezentat astăzi la prima Bursa generală a locurilor de munca din acest an. Unii au venit, intr-adevar, cu speranţa că-şi vor găsi un job cât mai bun, pe masura pregatirii sau experientei lor profesionale. Cei mai multi, fără carte şi fără un loc de muncă, au demonstrat, insa, ca prefer mai degraba ajutoarele sociale de la stat.

Au fost si persoane care au venit la targul de slujbe doar ca sa-si vizeze carnetul de somer. Angajatorii prezenti la bursa locurilor de munca au cautat oameni dornici de o slujba, dar nu prea au găsit. Prima bursa generala a locurilor de munca din acest an, din judetul Buzau, a fost organizata atat in municipiile Buzau si Rm Sarat, cat si in orasele Pătârlagele, Nehoiu si Pogoanele. Pentru cei cu studii superioare au fost oferite doar 15 job-uri, toate în municipiul Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>