Menu

Cultural
EXPOZIȚIE INEDITĂ

O, expoziție vernisată până acum la Palatul Patriarhal și la Muzeul Național de Istorie al României, din București, a ajuns astăzi și la Rm. Sărat! Este vorba despre expoziția ,,Temple și sinagogi din România,, la deschiderea căreia au participat autorități și numeroși oameni de cultură. Rm. Sărat este primul oraș din provincie care găzduiește expoziția dedicată templelor și sinagogilor din secolul al XIX-lea.

Muzeul Municipal din Rm. Sarat a gazduit astazi vernisajul expozitiei ,,Temple si sinagogi din Romania,, organizata de Federetia Comunitatilor Evreiesti din Romania, in parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte si Patriarhia Romana. Rm. Sarat este primul oras din provincie care gazduieste expozitia dedicata templelor si sinagogilor din secolul al XIX-lea, dupa ce ea a mai fost vernisata la Palatul Patriarhal și la Muzeul Național de Istorie al României, din Bucuresti.

La vernisajul acestei expozitii inedite si interesante au participat numerosi oameni de cultura si autoritati. Expozitia ,,Temple si sinagogi din Romania,, va ramane deschisa la Muzeul Municipal Rm. Sarat pana pe 8 mai, iar toti cei interesati sunt invitati sa o viziteze. Rm. Sărat a avut o comunitate importanta de evrei, mărturie fiind cele două cimitire evreiești și o sinagogă, existente și azi, dar si templul mozaic care a disparut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>