Menu

Social
ATENȚIE LA TOXIINFECȚII!

Căldura favorizează apariția toxiinfectiilor alimentare. Este avertismentul medicilor, care la debutul fiecărui sezon cald se confruntă cu astfel de îmbolnăviri, cauzate de alterarea alimentelor. Cum până la minivacanța de 1 mai mai sunt doar câteva zile, iar meteorologii anunță că vom avea temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, medicii ne îndeamnă să fim atenți la alimentele perisabile.

Consumul de produse, care contin microorganisme, de tipul bacteriilor, virusurilor si parazitilor provoaca toxiinfectii. In zilele calduroase, pe fondul temperaturilor ridicate, astfel de organisme se inmultesc extrem de rapid in alimentele perisabile. Cum minivacanta de 1 mai se apropie, medicii ne recomanda atentie sporita la termenele de garantie ale produselor pe care le cumparam si mai ales la conditiile in care sunt pastrate si preparate acestea.

Persoanele cu un sistem imunitar scazut sunt cele mai predispuse la toxiinfectii alimentare, mai ales daca nu tin seama de regulile elementare de igiena. In cazul toxiinfectiilor, simptomele, precum diareea, greata, varsaturile si durerile abdominale apar de obicei la cel putin 12 ore dupa ingerarea alimentelor contaminate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>