Menu

Social
RISC DE AVALANȘĂ ÎN FĂGĂRAȘ

Minivacanța de 1 Mai vine nu doar cu soare și zile libere pentru sibieni, ci și cu recomandări din partea salvamontiștilor. Sfaturile sunt adresate în principal celor care vor să ajungă în Munții Făgărașului. E risc de avalanșă, iar zăpada a început să curgă așa că afectează și traseele turistice.

Salvamontistii spun ca, in muntii din judetul Sibiu, zapada a inceput deja sa se topeasca si trag un semnal asupra pericolului major de producere a avalanselor. Acestia precizeaza ca zapada ramasa pe pantele muntoase este imbibata cu apa si asta o face foarte instabila. De-a lungul anilor au fost nenumarate avalanse in preajma zilei de 1 Mai si faptul ca nu au fost turisti raniti reprezinta un adevarat miracol.

Salvamontistii ii mai sfatuiesc pe sibienii care vor sa urce pe munte in minivacanta de 1 Mai sa aleaga itinerariul in functie de experienta si pregatirea fizica pe care o au. Este interzisa abaterea pe trasee nemarcate. Se interzice de asemenea consumul de alcool. Din rucsac nu trebuie sa lipseasca o trusa de prim ajutor, un telefon mobil si un acumulator care sa mentina viu telefonul. La fel de utila este si o lanterna cu bateriile de rezerva aferente. Nici hainele groase nu trebuie sa lipseasca. In aceasta perioada vremea este foarte instabila mai ales in zonele inalte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>