Menu

Social
PERICOLUL REȚELELOR DE SOCIALIZARE

vlcsnap-2015-02-11-14h27m26s120   Postarea datelor personale și a informațiilor confidențiale pe rețelele de socializare este considerat un risc de către polițiști. Ei atrag atenția că infractorii se pot folosi de aceste date pentru a-și cunoaște mai bine viitoarele victime. De Ziua internațională a siguranței pe internet, polițiștii buzoieni le-au vorbit elevilor unui liceu despre pericolele site-urilor de socizaliare.

De Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, polițiștii le-au transmis elevii Liceului de artă „Margareta Stelian” din Buzău un avertisment clar: postarea pe diferite reţele de socializare a unor date personale reprezinta un real pericol. Oamenii legii au atras atenţia asupra datelor pe care cetățenii le postează pe diferite reţele de socializare, întrucât acestea pot constitui informaţii „utile” pentru infractori. Elevii spun că sunt conștienți de pericolele pe care le reprezintă rețelele de socializare. Nu de puține ori, anumiți proprietari s-au trezit cu locuințele devastate de hoți, după ce au anunțat pe diverse rețele de socializare că pleacă în vacanță sau părăsesc domiciliul pentru orice alt scop. Polițiștii atrag atenția tuturor să nu posteze fotografii sau informații care îi pot atrage pe hoți.

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media şi vizează necesitatea colaborării între toti utilizatorii de Internet, de la copii, părinţi, profesori, reprezentanţi ai ONG-urilor, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun şi mai sigur.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>