Menu

Social
ÎNTRE VAMA VECHE ȘI MAMAIA

S-a dus minivacanța și zgomotele ei puternice în toate stațiunile care au canalizat energiile de pe Litoral. Acum la rece cântărim și comparăm polii distracției de la malul mării. Mamaia sau Vama Veche ? Amândouă au farmecul lor și sunt zeci de motive pentru care să mergi acolo. Am stat de vorba cu câțiva „fani adevărați” ca să ne dăm mai bine seama în ce constă farmecul lor. Iată părerile lor, necenzurate.

Ne place Mamaia pentru ca daca vrei liniste, gasesti liniste, iar daca vrei distractie, gasesti distractie. La fel e si cu fitzele. Exista o idee preconceputa ca doar fitosii merg la Mamaia. Nu e deloc asa… Mamaia nu se compara cu Monte Carlo. Sunt plaje si petreceri pentru toate gusturile si te poti distra si fara sa cheltuiesti 500 de euro intr-o noapte. E adevarat insa ca preturile sunt cam umflate.

In Mamaia partea de entertainment este diversificata, pentru ca are piscine, bowling, billiard, telegondola pentru romantici sau pentru cei care nu merg pe jos, restaurante si mai ales cluburi. Pentru cei care prefera galagia si muzica tare, Mamaia este locul ideal. E aici toata gama de cluburi unde oamenii vin imbracati comod si toata lumea danseaza pana dimineata.

Cand intrebi de Vama Veche primul lucru care-ti vine in cap e ca timpul parca nu mai exista si nimic nu te preseaza sa faci ceva. Nu sunt reguli – mananci cand iti e foame, dormi cand iti e somn. Te trezesti dimineata pe plaja, in cort, cu sunetul valurilor, si tot asa si adormi. In Vama iti petreci rasaritul  pe acordurile Bolero-ului lui Ravel, iar dupa-amiezele toride, la umbra la cherhana ori in vreun hamac pe la vreo terasa. Cu alte cuvinte, in Vama se intampla vacanta perfecta. Pentru toate astea, dar si pentru multe altele, greu de pus in cuvinte, vamaiotilor le place locul ala.

E greu de ales intre Mamaia si Vama Veche – ambele au autuuri, ambele au dezavantaje si ambele au preturile proprii, insa daca ai apucat o data sa-ti faci vacanta intr-una dintre ele, iti ramane-n suflet si vei continua sa vii an de an in acelasi loc. Vama ramane totusi un loc al tineretii, chiar daca asta e mai mult pentru cei care si-au petrecut acolo adolescenta nebuna decat pentru tinerii de azi. Iar Mamaia este mult mai aproape de Bucuresti si este cea mai curata statiune de pe Litoral.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>