Menu

Social
MINIVACANȚA DE 1 MAI, LA BILANȚ

Aproape 100 de mii de turiști au petrecut minivacanța de 1 Mai, în diverse stațiuni din țară, unde au cheltuit aproximativ 3,7 milioane de euro. Cifrele sunt în creștere față de anul trecut cu câteva procente, iar ziua liberă dată de Guvern a ajutat lucrul acesta, mărind sejurul achiziționat prin agențiile de turism. Destinația cea mai populară pentru minivacanța de 1 mai a rămas și anul acesta, litoralul românesc.

Din datele puse la dispoziție de către hotelieri, de 1 Mai au s-au cazat pe litoral, în structurile clasificate, în jur de 28.000 de turiști, tarifele pornind de la 80 lei pentru o noapte de cazare și ajungând până la 450-500 lei. Institutiile oficiale din teritoriu dau insa ca cifra de vizitatori 78 de mii de oameni, care s-au aflat la mare zilele acestea.

În Mamaia, gradul de ocupare a hotelurilor deschise a fost de aproximativ 90%, vânzându-se astfel, 20.000 de locuri din totalul de 22.000 puse la dispoziție.  În celălalt capat al litoralului, Vama Veche a atras și ea mulți turiști, fiind puse la dispozitie aproximativ 1.500 de locuri clasificate și, cel mai probabil, alte 1.000 de locuri neclasificate. Luxul și opulența au fost la ele acasă în cluburile de pe litoralul românesc. Sunt locatii unde cea mai ieftină șampanie a costat 800 de lei.

Estimarile arata incasări de aproximativ de 30 de milioane de lei în toate destinațiile turistice din țară. Cifrele includ cazarea, mancarea si distractia. Și în acest an s-a menținut în preferințele românilor zona rurală, pensiunile reușind să atragă peste 42.000 de turiști. Destinațiile alese au fost Bran, Bucovina și Maramureş, dar și zone mai puțin cunoscute, aflate în apropierea marilor aglomerări urbane, precum Clisura Dunarii, Caraș Severin sau Sâmbăta de Sus, unde cazarea a costat între 40 si 200 lei de persoană pe noapte.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>