Menu

Social
PREFERĂ MUNCA, NU VACANȚA

Unii elevi şi studenţi înlocuiesc vacanţa cu slujbe sezoniere pe litoral sau în oraș, la restaurante și terase. Elevii, care nu au împlinit încă 16 ani au însă nevoie și de acordul scris al părinților pentru a se angaja. În vara anului trecut, cei mai căutaţi au fost barmanii, ospătarii, cameristele şi bucătarii. Firmele care angajează studenţi şi liceeni în perioada verii, primesc stiumulente financiare din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Pentru unii elevi dar și studenți, sezonul estival este ideal pentru a câştiga un ban în plus, ca angajati sezonieri. La Buzău, terasele și restaurantele sunt principalele surse de venit pentru elevi şi studenţi aflati în cautarea unui loc de muncă pe timpul verii.

Tinerii recunosc că un job sezonier ii poate ajuta ca la sfârşitul licelului să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. La rândul lor, angajatorii care acceptă stagiari cu contracte individuale de muncă strict pe perioada verii, pot obţine stimulente de peste 250 de lei de la stat pentru fiecare persoană încadrată în muncă. Anul trecut, cei mai căutaţi au fost barmanii, ospătarii, cameristele şi bucătarii. Spre exemplu, pe Litoral, cazarea şi mâncarea angajatilor sezonieri au fost  în multe cazuri gratuite, iar tinerii au primit in medie 2000 de lei pe luna, lucrand insa la negru.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>