Menu

Social
“MÂINILE CURATE SALVEAZĂ VIEȚI! “

Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a lansat un proiect ambițios în ceea ce privește igiena personală. “Mâinile curate salvează vieți” este un program adresat angajaților din spitale, elevilor și celor care își desfășoară activitatea în unități publice sau în marile companii private. Decizia implementării acestui program a fost luată după ce s-a constatat că mâinile murdare provoacă numeroase afecțiuni medicale greu de tratat.

Proiectul “Mainile curate salveaza vieti”, se deruleaza in perioada 5 mai 2018-3 mai 2019. In realizarea acestuia si-au dat mana municipalitatea sibiana, Inspectoratul Scolar, Directia de Sanatate Publica, mediul academic sibian, unitati culturale din Sibiu, dar si asociatii ale parintilor sau societatii civile. Necesitatea acestui proiect a aparut dupa ce s-a constatat ca in ultima vreme foarte multe boli sunt cauzate de mainile murdare.

Ba mai mult, si infectiile nosocomiale se propaga prin lipsa igienei personale si lipsa unei dezinfectii corporale facute ca la carte. Mainile curate presupun apa, un sapun de calitate si o atentie de cel putin 30 de secunde in care dezinfectarea membrelor sa fie facuta corect. Proiectul privind spalatul corect pe maini va merge din toamna si in scolile din Sibiu.

Programul va demara tocmai din spitalul sibian. Aici se vor face monitorizari foarte atente cu privire la felul in care personalul medical se ingrijeste de igiena mainilor inainte de a consulta un pacient si dupa ce a efectuat un act medical. Ulterior programul va fi extins catre scoli, institutii publice si companiile private.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>