Menu

Social
UN GRAJD TOLERAT

Cetățeni revoltați până la limita răbdării pe o stradă din Rm. Sărat! Oamenii, care locuiesc pe strada C.I Parhon, sunt deranjați de mirosul de grajd insuportabil, care vine de la un imobil, din apropierea caselor lor, în care sunt crescute mai multe bovine. Cetățenii nu înțeleg cum aceste animale sunt adăpostite într-o clădire din oraș, care aparține Primăriei, în condiții improprii, fără ca nimeni să ia nici o măsură.

,,Vă rugăm să ne ajutați și să semnalați public faptul că în municipiul Rm. Sărat, pe strada C.I. Parhon, nr. 14 B, sunt adăpostite temporar și ulterior comercializate bovine. Imobilul unde sunt adăpostite animalele aparține Primăriei, activitățile ilegale desfășurându-se cu știința și cu acordul tacit al reprezentanților acestei instituții.,, Acesta este mesajul trimis reporterilor TVSud Est de catre unul dintre cetatenii care locuiesc pe o strada, din Rm. Sarat, situata in imediata apropiere a celui mai mare bulevard din municipiu, Bulevardul Eroilor. Oamenii din zona spun ca odata cu incalzirea vremii, mirosul gunoiului de grajd, care vine din locația respectivă a devenit insuportabil.

Grav este si ca imobilul in care sunt adapostite bovinele nu este autorizat pentru astfel de activități, cladirea neavând niciun fel de utilități. Este vorba practic despre o constructie, care sta sa cada, folosita pe post de grajd, iar pe terenul din jurul acesteia gunoiul este la tot pasul. Oamenii  din zona spun ca au sesizat in dese randuri autoritatile, dar nimeni nu a luat nicio masura. Reprezentantii Politiei Locale susţin că au cerut celor care adapostesc bovinele in acel imobil să respecte toate măsurile de igienă. Ciudat este că imobilul şi terenul transformate în grajd şi învecinate cu mai multe case, care i-a adus la disperare pe locuitorii din zonă, aparţin municipiului Rm. Sarat, iar proprietar este Primăria.

Autoritatile din Rm Sărat cunosc situatia din zonă inca de vara trecuta, cand cetatenii au fost la un pas de o revolta, din cauza aceleiasi situatii. Atunci responsabilii Primăriei au luat decizia sa revendice acel teren, care nu apartinea nimanui si sa-l treaca in proprietatea municipiului Rm. Sarat. Procedura a fost una de durata, insa ea a fost dusa la bun sfarsit. Cetatenii care locuiesc pe strada C. I. Parhon nu înţeleg însă cum Primăria Rm. Sărat tolerează astfel de activități, de adapostire si crestere a animalelor in conditii improprii, în zona B a orașului, chiar pe o proprietate a sa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>