Menu

Social
PERICOL ÎN LOCURILE DE JOACĂ

Locurile de joacă din Constanța se dovedesc a fi , în continuare, periculoase! Doi copii au ajuns la spital după ce gardul de fier al unui teren de sport a căzut peste ei. Un alt micuț, în vârstă de 2 ani jumate, a fost rănit în timp ce se afla pe toboganul unui alt spațiu destinat copiilor. Situația nu e nouă, trenează așa de aproape un an de zile, timp în care municipalitatea nu mișcă un deget pentru reparațiile locurilor de joacă pentru copii.

Inevitabilul s-a întâmplat duminica trecuta,  in cartierul CET din Constanta. Doi copii,  de 10 şi 11 ani au ajuns de la locul de joacă la spital. Gardul unui teren de fotbal alăturat s-a prăbuşit peste ei. Nepăsarea şi neglijenţa autorităţilor locale ar fi putut avea consecinţe grave. Din fericire, în acest caz, copiii au scăpat doar cu câteva răni uşoare. Pericolul însă nu a dispărut. O femeie a filmat în locul în care copiii sunt mereu expuşi riscului si-a trimis imaginile la OPC. Toboganul e tot spart, iar leagănele şi balansoarele sunt mâncate de rugină. Iar gardul cu pricina a disparut intre timp.

Reprezentanţii protecţiei consumatorului spun că primaria ar trebui să pună măcar panouri prin care să anunţe că locul e periculos, dacă nu investesc în refacerea locului. În cazul copiiilor răniţi, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Primaria ridica din umeri si se disculpa. Municipalitatea a tot promis că locurile de joacă existente vor fi reabilitate şi altele noi vor fi construite. Tot ce se stie pana acum cu certitudine, este ca 16 locuri de joacă din cele 63 existente vor dispărea, din cauza situaţiei juridice a terenurilor unde sunt construite.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>