Menu

Administrativ
BĂTĂI DE CAP LA STAREA CIVILĂ

Înscrierea actelor de stare civilă, emise de autoritățile străine, da bătăi de cap angajaților români. Este și cazul reprezentanţilor Serviciului de Stare Civilă, din Rm. Sărat, care spun că înregistrarea unor astfel de acte necesită o amplă documentare, din cauza legislaţiei diferite a unor ţări. Este şi motivul pentru care cei care vin cu astfel de solicitări sunt îndemnați să aibă răbdare, chiar dacă se grăbesc.

In ultimii ani, tot mai multi romani au ales sa plece la munca peste hotare in cautarea unui trai mai bun. Asa se face ca numarul documentelor, emise de autoritatile straine, care trebuie inregistrate in evidentele de la Stare Civila din Romania este in continua crestere. Angajatii Serviciului de Stare Civila, din Rm. Sarat, spun ca inscrierea unor astfel de acte necesita o ampla documentare, pentru ca unele state au legislatia diferita fata de Romania.

In aceste conditii, cei care vin cu astfel de solicitari sunt indemnati sa aiba rabdare, chiar daca de cele mai multe ori se grabesc, pentru că stau in tara doar in vacanta. Transcrierea in registrele de stare civila romane a certificatelor de stare civila eliberate de autoritati straine, inscrierea de mentiuni privind hotararile de divort pronuntate in strainatate sunt doar cateva dintre solicitarile pe care le primesc frecvent angajatii Serviciului de Stare Civila din Rm. Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>