Menu

Social
SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

Acordarea tichetelor de vacanță pentru angajații de la Spitalul Județean Buzău este sub semnul întrebării. Potrivit reprezentanților unității medicale, voucherele se vor acorda doar dacă vor exista fonduri care pot fi suportate de bugetul Consiliului Județean Buzău. Peste 3.000 de hoteluri, pensiuni, moteluri şi agenţii de turism din ţară oferă deja cazare cu vouchere de vacanţă.

Salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei de persoană, sumă impozabilă. Acordarea tichetelor se face insa în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite. La Spitalul Județean Buzau, cei peste 1000 de angajați vor beneficia de vouchere de vacanta doar daca vor exista fonduri care pot fi suportate de bugetul Consiliului Judetean.

La scurt timp după apariția normelor de aplicare privind acordatea voucherelor de vacanta, mulți bugetari si-au dat seama că generozitatea guvernanților a avut în spate și alte motive, nu doar revigorarea turismului, ci și atragerea de mai multi bani la buget. Asta pentru că valoarea tichetelor va fi impozitată la salariu următor,  cu cel puțin 10 la sută. Voucherul de vacanţă este acceptat de numeroase agenţii de turism acreditate, pensiuni, hoteluri şi unităţi de tratament. Emis pe suport de hârtie sau electronic, acesta poate fi folosit pentru plata serviciilor turistice pe teritoriul României: cazare, masă, transport, tratament balnear ori  servicii de agrement. Serviciile turistice plătite cu voucherele de vacanţă cuprind cel puţin o noapte de cazare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>