Menu

Cultural
TRIPLĂ ANIVERSARE

Proclamarea independenței de stat a României, ziua Victoriei forțelor aliate în cel de-al Doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei au fost marcate astăzi la Buzău,dar și la Rm Sărat. La ceremonialul desfășurat la Monumentul Eroilor de lângă Prefectura Buzău, au participat autorități locale, câtiva reprezentanții ai instituțiilor publice, dar și câteva persoane aflate în trecere.

Ziua de 9 mai a fost  marcata, astazi,  la Buzau, printr-un ceremonial desfasurat la Monumentul Eroilor de langa Prefectura Buzau. La festivitati au participat autoritati,  cativa reprezentantii ai institutiilor publice, dar si cadre militare. Cei prezenti au participat la un ceremonial religios, apoi au depus coroane si flori la monumentul ridicat in cinstea eroilor neamului. Daca unii dintre participanti cunosc însemnătatea celor trei evenimente sarbatorite astazi, alții au asistat cu surprindere la ceremonie. Manifestarile de la  Buzau s-au incheiat cu defilarea Garzii de Onoare.

Si la Rm. Sarat autoritati locale, militari in rezerva, sefi ai unor institutii, reprezentanti ai partidelor politice si elevi au marcat cele trei evenimente de astazi. Festivitatea s-a desfasurat la monumentul Eroilor, din incinta uneia dintre cele doua unitatile militare dezafectate din municipiu. Tot astazi, la Muzeul Municipal, autoritatile din Rm Sarat s-au intalnit cu veteranii de razboi, carora le-au acordat recompense materiale, ce constau in pachete cu produse alimentare, in valoare de 500 de lei fiecare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>