Menu

Social
ȘOFERI MONITORIZAȚI

vlcsnap-2015-02-12-13h33m32s39    Atenţie cum te comporţi în trafic, fie că eşti şofer, fie că eşti pieton, pentru că orice abatere te poate face de râs. Un grup de buzoieni a creat pe YouTube un canal unde sunt postate înregistrări video cu aspecte negative surprinse pe strazile oraşului. Depăşiri riscante, opriri neregulamentare, ori traversări prin locuri nepermise sunt doar câteva dintre elementele care compun jungla din traficul urban si care au fost facute publice pe internet.

„Monitorizare Trafic Buzău“ este numele unui canal YouTube unde un grup de tineri şoferi din municipiu Buzău postează înregistrări video de zi şi de noapte, care surprind abaterile din trafic. Scenele sunt filmate cu camere video de bord, de înaltă definiţie. Grupul are şi un cont de Facebook, pe care îl descrie ca fiind ”pagină dedicată greşelilor din traficul buzoian şi nu numai”.
În ultima înregistrare postată de grupul de monitorizare a traficului, pe 8 februarie, apar, printre altele, o depăşire riscantă a unui teribilist, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu,  o traversare prin loc nepermis,  o căruţă într-un nod rutier important  şi un autoturism care circula pe sens unic, pe strada Bistriţei .
Canalul „Monitorizare Trafic Buzău” a fost creat la jumătatea lunii decembrie 2014 şi a strâns deja peste 30 de înregistrări.
Aceasta este a doua iniţiativă a buzoienilor în materie de monitorizare a traficului. În august 2014, câţiva tineri din Buzău au creat o comunitate pe Facebook, intitulată „Ai parcat ca un bou”, menită să-i facă de râs pe şoferii indisciplinaţi din trafic. Dotaţi cu aparate de fotografiat, tinerii îi ”vânează” pe cei care îşi parchează maşinile haotic apoi publică instantaneele pe internet.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>