Menu

Social
INVESTESC ÎN ELEVI

Angajatorii de pe litoral vor să investească în pregătirea elevilor constănţeni în turism. Totul vine în contextul în care spun că se confruntă cu cea mai mare criză de personal calificat din ultimii ani. Un protocol în acest sens a fost semnat între aceştia şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Patronii de pe litoral au investit sume uriaşe, în ultimii ani în turism, dar, cu toate acestea, spun că totul este în zadar,  pentru că nu au cu cine să ofere servicii de calitate. Nu au ospătari, barmani, nici măcar bucătari sau cameriste cu calificare. Aşa că au decis să investeacă în pregătirea elevilor constănţeni, pentru a avea asigurată forţa de muncă în viitorul apropiat. Susţin că salariile sunt decente în acest sector şi că încearcă să şteargă cu buretele ceea ce foştii patroni au făcut: şi-au exploatat angajaţii, pe salarii de nimic.

Inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, susţine că lupta se duce, de fapt, cu părinţii, care nu îi îndrumă pe copii spre şcolile profesionale. Patronii de pe litoral se aşteaptă ca o parte dintre elevii pregătiţi de ei să plece să muncească în acest sector peste hotare, dar îşi asumă acest risc. La ora actuală, economia românescă are un deficit de personal de cel puţin 350 de mii de angajaţi. Investorii de la malul mării iau în calcul să aducă şi forţă de muncă din afară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>