Menu

Social
LENEA E CUCOANĂ MARE

“Lenea e cucoană mare și nu cere de mâncare”. La Rm. Sărat, mai bine de jumătate dintre beneficiarii Cantinei de Ajutor Social au rămas fără hrană, după prima lună în care au trebuit să efectueze ore de muncă în folosul comunității, pentru a primi porțiile de mâncare. Începând de ieri, 121 din cei 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit hrană pentru că, deși au fost informați, nu au mers la muncă.

In aceasta primavara, regulamentul de organizare functionare al Directiei de Asistenta Sociala, din Rm. Sarat, s-a schimbat, iar una dintre modificari ii vizeaza pe beneficiarii Cantinei de Ajutor Social. Daca pana acum, acestia primeau hrana gratuit, acum ei trebuie sa presteze 16 ore de munca lunar pentru fiecare membru al familiei, care beneficiaza de hrana timp de o luna. Oamenii au fost informati atat verbal, cat si scris cu privire la noua regula pe care trebuie sa o respecte pentru a primi portiile de mancare, insa putini au tinut seama de ea. Asa se face ca incepand de ieri, 121 din cei 220 de beneficiari ai cantinei nu au mai primit hrana pentru ca, desi au fost informati, nu si efectuat orele de munca in folosul comunitatii.

Dacă unii beneficiari au preferat să muncească pentru a spus ca primi mancare, altii au decis sa renunte la hrana de la Cantina de Ajutor Social. Numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții o persoana trebuie să lucreze 32 de ore, pentru trei – 48, iar pentru cinci se ajunge la 80 de ore prestate, echivalentul a 10 zile lucrătoare la un program de 8 ore. Un asistat din Rm. Sarat primeste hrana in valoare de 12 lei pe zi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>