Menu

Social
ATENŢIE LA ALBINE!

Cazul celor doi bărbați din județul Buzău uciși de înțepăturile unor albine a speriat o țară întreagă. Incidentul însă putea fi evitat dacă tinerii ar fi acționat ca la carte, spun apicultorii cu experiență. Totodată, medicii precizează că populația, cu excepția oamenilor alergici la venin, nu trebuie să aibă motiv de îngrijorare. În schimb, persoanele alergice trebuie să se prezinte de urgență la spital imediat după ce au fost înțepate de viespi sau albine, în caz contrar existând pericolul de deces.  

Weekendul trecut, doi bărbați din județul Buzău și-au piedut viața iar al treilea ajuns la spital în stare gravă după ce au fost înțepați de albine. Incidentul a șocat o țară întreagă, fiind foarte rare cazurile când roiuri de albine atacă oameni. Explicația specialiștilor apicultori este neglijența celor implicați în incident. Stupii nu trebuie transportați pe timpul zilei, mai ales când temperaturile ajung la valori ce depășesc 30 de grade Celsius, așa cum a fost sâmbăta trecută.

Intepaturile de albine si viespi sunt, fie dureroase, fie potential mortale, in functie de reactia pe care victima o are la veninul insectei. Cei mai multi dintre oameni prezinta simptome ale unei reactii normale la intepaturi iar acestea pot fi tratate cu usurinta acasa, după ce acul este scos cu grija de piele iar zona este dezinfectata prin spalare. Reactiile severe la intepatura de albine necesita insa interventie medicala de urgenta.

In cazul unei reactii alergice grave, medicii spun ca decesul poate surveni in decurs de o ora. Dacă victima primeste ajutor medical mai rapid, sansele de a fi salvata cresc.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>