Menu

Cultural
EVENIMENT DE EXCEPȚIE

Eveniment de excepție zilele trecute la Cinema 3D Galați-‘Prof. Ioan Manole’. Pentru prima oară după 22 de ani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român a poposit în orașul de pe malul Dunării. Pe lângă Galați, anul acesta, în premieră absolută, festivalul va ajunge în alte două mari orașe: Alba Iulia și Râmnicu Vâlcea.

Festivalul Filmului European, a început vineri seara, la Cinema 3D Galati-‘Prof. Ioan Manole’ cu o seară de gală. Comedia franțuzească “Rock”n Roll”, a deschis editia a 22-a a festivalului, la care au participat numeroși cinefili. Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român și pentru prima oară în ultimii 22 de ani, s-a aflat și la Galați. Timp de 3 zile, 8 proiecții  europene au rulat pe marele ecran al cinematografului  3D Galati-‘Prof. Ioan Manole’, intrarea fiind liberă.

Potrivit reprezentantilor Institutului Cultural Român, peste 60 de filme de ficţiune, documentare, scurtmetraje, pelicule, care însumează mai bine de 100 de ani de cinema, vor fi proiectate timp de o lună, în 8 oraşe din ţară. Pe lângă Galați, anul acesta, în premieră absolută, festivalul  ajunge în alte două mari orașe: Alba Iulia și Râmnicu Vâlcea.  Festivalul Filmului European este un proiect organizat sub egida EUNIC România, cu sprijinul  ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene. Proiectul a demarat  în România, în 1996, la inițiativa Delegației Comisiei Europene, pentru a sărbători Ziua Europei, 9 mai.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>