Menu

Social
PACHETE TURISTICE COMUNE

România și Republica Moldova vor avea pachete turistice comune în domeniul viticol. Este vorba despre proiectul ”Ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt” ale cărui detalii au fost dezvăluite în premieră de către ministrul Turismului, Bogdan Trif, și de directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, la prezentarea unei crame din Năeni, județul Buzău.

Proiectul anunțat la inaugurarea unei crame din comuna buzoiană Năeni face parte din acordul de cooperare în turism între România și Republica Moldova, prin care vor fi lansate pachete turistice comune. Proiectul ”Ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt” va include patru locaţii din România şi cinci din Republica Moldova, la care se va adăuga „Drumul vinului” care leagă România de Basarabia.

La randul sau, Stanislav Rusu, directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, a declarat că ”turismul viticol este ca un magnet care leagă oameni şi popoare”. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, au participat vineri, la Finţeşti, comuna Năeni, la prezentarea unei crame realizate cu o investiţie de peste 8 milioane de euro. Cele 82 de hectare de podgorie de aici produc vin medaliat cu aur la numeroase competiții internaționale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>