Menu

Social
ACCES LIMITAT

Accesul vizitatorilor în Spitalul Municipal din Rm. Sărat a fost restricționat pentru a limita răspândirea rujeolei. Măsura a fost impusă la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Buzău, după ce la nivelul județului au fost înregistrate zeci de cazuri de rujeolă. Astfel, pe secțiile cu risc mare, precum pediatrie, boli contagioase, chirurgie sau neonatologie, accesul aparținătorilor este total interzis. În celelalte secții vizitatorii pot merge la pacienți, însă doar in anumite intervale orare și cu echipament de protecție.

In luna aprilie, la nivel national, a fost declarata epidemie de rujeola, Buzaul numarandu-se printre judetele in care s-au inregistrat peste 80 de cazuri. In aceasta situatie, Directia de Sanatate Publica Buzau a trimis o adresa si Spitalului Municipal Rm. Sarat, unitate in care au fost internate cazuri de rujeola, cu punerea urgenta in aplicare a unor masuri de limitarea a extinderii epidemiei. Asa se face ca pe sectiile cu risc mare accesul apartinatorilor este total interzis. Si pentru celelalte sectii accesul a fost limitat la un anumit interval orar si la un singur apartinator pentru fiecare pacient. La intrarea in sectie acesta trebuie sa poarte obligatoriu echipament de protectie.

Conducerea Spitalului Municipal Rm. Sarat ii sfatuiesc pe apartinatorii pacientilor internati in unitatea medicala sa respecte aceste masuri, deoarece rujeola este o boala infectioasa cu o contagiozitate foarte mare. Transmiterea bolii se face de la omul bolnav, direct pe cale aerogena.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>