Menu

Social
PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Aglomerație la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău, în ultima zi de depunere a cererilor pentru subvenții. Deși autorităţile au avertizat că după această dată nu se mai primesc cereri de plată, mulți fermieri au lăsat totul până în ultima zi. Agricultorii care nu au depus cereri nu vor mai primi subvenţii!

Doar astazi până la miezul nopţii fermierii mai pot depune, la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cererile pentru obţinerea sprijinului financiar pentru suprafeţele de teren pe care le deţin. Din diverse motive, la Buzau, unii agricultori au lăsat pe ultima sută de metri depunerea dosarelor şi au luat cu asalt  sediul APIA.

Solicitările depuse după acestă zi vor fi respinse.  Anii trecuti, fermierii puteau depune cererea de plată şi mai târziu, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere. La Buzău numărul fermierilor care depun cereri scade an de an, însă suprafata de teren pentru care se se solicit subvenţii, de  240 de mii hectare, rămâne aproape aceeaşi.

Potrivit reprezentanților APIA, în perioada 15 – 31 se mai pot aduce modificări la nivelul cererilor, iar între 4 iunie și 4 iulie se va efectua controlul administrativ, inclusiv cel preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor. În perioada 5 iulie – 1 octombrie se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren.  Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, iar plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat se va efectua între 1 decembrie 2018 şi 31 martie 2019.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>